időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

SZDSZ: Medgyessy hagyjon fel a közjogi barkácsolással!

MNO
2004.02.27. 11:50

Az SZDSZ elutasítja a kétkamarás parlament felvetését, mert a mai alkotmányos berendezkedéstől teljesen idegennek tartja ezt az ötletet - ezt Gusztos Péter, a párt országgyűlési képviselője közölte az MTI-vel pénteken, Salgótarjánban.

Gusztos Péter kifejtette: az SZDSZ sem a Boross Péter-féle konzervatív, sem a Medgyessy Péter-féle szocialista, korporatív kétkamarás parlamentre vonatkozó felvetéssel nem ért egyet.

Hozzátette: kérdésként merül fel, hogy komolyan gondolják-e a kisebb Országgyűlés megvalósítását azok a politikusok, akik kétkamarás parlamentet szeretnének Magyarországon. Gusztos Péter úgy fogalmazott, hogy a szabad demokraták elsősorban azért ellenzik ezt az ötletet, mert ők valóban a kisebb létszámú Országgyűlés hívei.

- Meggyőződésem szerint itt lenne az ideje annak, hogy a miniszterelnök felhagyjon a közjogi barkácsolással, és visszatérjen a kormányzás legfontosabb feladataihoz – mondta. – Az európai uniós csatlakozás küszöbén a legfontosabb kormányzati feladat az ország gazdasági versenyképességének növelése és a gazdaság felpörgetése – tette hozzá Gusztos Péter.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.