Apjával zsaroltak meg egy fideszest?

Schneller Istvánnak, a főváros főépítészének az eltávolításával fenyegette meg Lakos Imre (SZDSZ), a XI. kerület alpolgármestere – állítja a szakember fia, aki a városrész fideszes önkormányzati képviselője. Az ügy szóba került a főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén is.

Magyar Nemzet
2004. 03. 24. 6:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schneller Domonkos a Feneketlen-tó körüli park rendezési tervének módosítását bírálta a kerület testületi ülésén. Állítása szerint Lakos Imre ezután odament hozzá, s azt közölte vele: „Ha ki akarod rúgatni apádat, csak folytasd a szervezkedést.” Schneller Domonkos szerint ijesztő, hogy egy ilyen mondat elhangozhat, illetve hogy ehhez hasonló módon bármely párt képviselőjét meg lehet zsarolni. Hozzáfűzte azt is: édesapja köztisztviselő, ő maga pedig választott tisztviselő.

Lakos Imre, aki a Fővárosi Közgyűlésnek is tagja, illetve az SZDSZ fővárosi elnöke, a történtekről anynyit mondott: a kijelentés hivatalos formában nem hangzott el a testületi ülésen. Tiba Zsolt főjegyző az ügyről úgy nyilatkozott: nincs az a párt, amelynek vezetői bárkit eltávolíthatnának a Főpolgármesteri Hivatalból. Demszky Gábor főpolgármester a hétfői kabinetülésen úgy fogalmazott: ha ez a mondat valóban elhangzott Lakos Imre szájából, akkor inkább az SZDSZ-nek kell új fővárosi elnököt keresnie.

Gidró Kriszta

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.