Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják a Fővárosi Földhivatal vezetőjét

Hivatali vesztegetés és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják Pálfalvi Istvánt, a Fővárosi Kerületek Földhivatalának vezetőjét - közölte az ügyészség szóvivője az MTI-vel kedden.

MTI
2004. 03. 23. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobos Gabriella a TV2 Tények című műsorában elhangzottakat megerősítve az MTI-nek elmondta: a gyanú szerint Pálfalvi ismerőseinek soron kívüli földhivatali ügyintézést tett lehetővé, pénzért. A hivatalvezetőn kívül további négy személy – köztük egy ügyvédnő – is gyanúsítottja az ügynek. A gyanú szerint az érintettek az ügyvédnő közreműködésével vették rá a hivatalvezetőt a gyors földhivatali bejegyzésekre.

Pálfalvit reggel a munkahelyéről vitték el és délután gyanúsították meg hivatali visszaéléssel a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai. A hivatalvezetőt, az ügyvédnőt és két más személyt kedden délután őrizetbe vették. Az eljárás a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentése alapján indult – tette hozzá a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.