MTV: polgári per Ragáts Imre által kötött filmszerződés ügyében

Polgári pert indít a Magyar Televízió (MTV) Rt. az ellen a cég ellen, amellyel jogtalanul kötött később titkosított filmvásárlási szerződést tavaly Ragáts Imre, az intézmény akkori elnöke – mondta el Pinke György, az MTV gazdasági folyamatokat felügyelő alelnöke.

MTI
2004. 03. 26. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Most fogalmazzuk a keresetlevelet” – mondta Pinke, közölve: az általuk korábban szabott határidőig a cég nem írta alá azt a dokumentumot, amelyben a felek semmisnek ismerik el a Ragáts Imre távozásának napján nyilvánosságra került, egy búvárfilm-sorozat megvásárlásáról szóló szerződést. Ezért most a bíróságtól kérik a semmisség kimondását.

Már decemberben felszólította az MTV Rt.-t az intézmény közszolgálati kuratóriuma, hogy nyilvánítsa semmisnek a szerződést és állítsák helyre az eredeti állapotot. Ez Pinke György korábbi közlése szerint azt jelenti: mi visszaadjuk a kazettát, ők fizessék vissza a közel 14 milliós átutalást.

Rámutatott, hogy kuratóriumi felszólítás nélkül is kötelessége a tévének megtéríttetnie a kárát. A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége februárban döntött úgy, hogy felszólítja az MTV vezetését, tegyen ismeretlen tettes ellen feljelentést az ügyben.

A HVG tavaly december 18-i számában jelent meg, hogy azóta elvált felesége üzlettársának cégétől – állítólag a piaci ár háromszorosáért – vásárolt természetfilm-sorozatot Ragáts Imre, a köztévé elnöke az MTV részére. Ragáts Imre egy nappal a HVG megjelenése előtt, órákkal azt követően, hogy a hír nyilvánosságra került – egészségi okokra hivatkozva – január 1-jei hatállyal lemondott posztjáról. A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége másnap, azaz december 18-án egyhangú szavazással elfogadta a lemondást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.