időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Bush a nemzetbiztonsági főtanácsadót is indítja

Jack Corn
2004.10.21. 09:32

Condoleezza Rice, Bush elnök nemzetbiztonsági tanácsadója is választási körútra indult. A kormányban népszerű "Condi" a tervek szerint Oregonban, Észak-Karolinában, Washingtonban, Floridában, Pennsylvaniában, Michiganben és Ohióban vesz részt a republikánusok választási rendezvényein - írja a Washington Post.

Eddig a mindenkori nemzetbiztonsági tanácsadó nem, vagy csak ritkán és a kevésbé fontos színhelyeken vállalt szerepet az elnökválasztási kampányokban. Rice szerepeltetése Bush vitatott döntései közé tartozik.

Bush azzal indokolta lépését, hogy a nemzetbiztonsági tanácsadó eddig több mint 4000 felkérést kapott az országból választási beszédek tartására ,és ő csak eleget kíván tenni a Fehér Házba érkező kérelmeknek.

Az elnök ugyanakkor nem engedélyezte Colin Powell külügyminiszter kampányszerepléseit, és megakadályozta, hogy Donald Rumsfeld védelmi miniszter részt vegyen a kampányban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.