Félmilliót kért a korrupt APEH-ellenőr

Vesztegetés gyanújával indult eljárás egy APEH-alkalmazott ellen Pest megyében - értesült a HavariaPress. Az 50 esztendős férfira - korábbi információk alapján - hétfőn, Cegléden csaptak le a nyomozók.

MNO
2004. 10. 26. 10:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi adatok szerint a helybéli adóellenőr a város egyik nagyáruházába hívta egy ott működő kis üzlet tulajdonosát, és félmillió forintot kért tőle azért, hogy a vállalkozásával szembeni vizsgálatot lezárja.

A feljelentő ekkor látszólag belement a vesztegetésbe, és türelmi időt kért a pénz megszerzésére. Egyúttal azonban értesítette a rendőröket a pénzátadás majdani időpontjáról és helyszínéről. A nyomozók ezután szervezett akció keretében ütöttek rajta az elkövetőn a pénz átvételekor. A férfi ugyan a bankjegyeket tartalmazó borítékot az előállítása közben megkísérelte elrejteni, utóbb azonban részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett, őrizetbe vételére ezért nem került sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.