időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Florida: a demokrata jelölt dzsihádista barátja

Simon Zoltán
2004.10.22. 10:52

New York Sun: A Floridában iduló demokrata szenátorjelölt esélyei csökkentek, mert szoros kapcsolatban volt egy dzsihádista professzorral, Sami Al-Ariannal – Los Angeles Times: a konzervatívok az Iszlám Konferenciát támadják, mert az „nemzeti felszabadításnak” tartja a terrorizmust

New York Sun

A floridai szenátusi székért folyó versenyben az egyik legfontosabb kérdéssé nőtte ki magát annak a Sami Al-Ariannak az esete, aki nemcsak a University of South Florida (Dél-Floridai Egyetem) egyik professzora volt, hanem a Palesztin Iszlám Dzsihád egyik amerikai támogató csoportjának a vezetője is. A terror-professzornak ugyan sikerült egy fényképre kerülnie George W. Bush-sal, de nem a republikánusokhoz, hanem a demokratákhoz van köze. Mégpedig a demokrata szenátorjelölt, Betty Castorhoz. Mikor 1994-ben Al-Arian-t terrorizmus támogatásával vádolták meg, Castor nem tett semmit, pedig akkor ő volt a floridai egyetem elnöke. Csak 1996-ban lépett, de akkor is csak fizetett szabadságra küldte a professzort – fizetéscsökkentés nélkül. 1998-ban pedig, mikor a kormány nem állította bíróság elé Al-Arian-t, Castor visszahelyezte korábbi munkakörébe. Ezt követően a demokrata politikus elhagyta az egyetem igazgatói posztját. A kormánynak csak 2003 elején sikerült – a Patriot törvénynek köszönhetően – letartóztatnia Al-Arian-t terrorizmus vádjával. A demokrata Castor megválasztásának esélyei a közvélemény-kutatások szerint csökkentek az Al-Arian ügy miatt.

Los Angeles Times

A konzervatív American Enterprise Institute egyik szakértője „A Terrorizmus Csendes Partnere az ENSZ-ben” címmel élesen bírálja az 56 tagországot tömörítő Iszlám Konferencia Szervezetét, mondván hogy bárhányszor is kerülnek terrorizmus elleni határozat-tervezetek előterjesztésre, az Iszlám Konferencia megtorpedóz minden ilyen kísérletet azzal, hogy ragaszkodik a„nemzeti felszabadítás” kifejezéshez, amikor terrorizmusról van szó.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.