GVH: 100 milliós bírság az Egisnek

A Bloomberg információi szerint a GVH félrevezető reklámozás miatt 100 millió forintos bírságot szabott ki az Egisre. A bírságot a GVH a Coverex nevű termék félrevezető reklámozása miatt vetette ki a versenyhivatal.

MNO
2004. 10. 25. 9:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egis a tájékoztatóiban a gyógyszer szív- és érrendszeri betegségeket megelőző, preventív hatását reklámozta, annak ellenére, hogy a gyógyszer nem rendelkezik ilyen törzskönyvezett hatással. A Versenytanács az EGIS Rt.-t a további jogsértő magatartástól eltiltotta, és 100 millió forint bírság megfizetésére kötelezte. A versenyhatóság a bírság kiszabásával a jogsértés kellő szankcionálásán túl, a versenyszabályok betartására, a hasonló jellegű jogsértések elkerülésére kívánja késztetni a piaci szereplőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.