Gyanúsított főrendőr – Közokirat-hamisítást követett el Molnár?

Folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés és hivatalos személy által felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás gyanújával hallgatta ki a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal (KÜNYH) Molnár Csaba alezredest, az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodájának munkatársát a brókerüggyel összefüggésben.

Magyar Nemzet
2004. 10. 27. 4:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanú szerint Molnár a K&H Bank Rt. brókercégénél elkövetett csalás és sikkasztássorozat nyomozásának egyik irányítójaként, olyan hamis tartalmú bizonyítékok csatolására bírta rá Kulcsár Attilát, amelyekkel az elkövetők mentesülhettek volna a felelősségre vonás alól.

A vádhatóság tájékoztatása szerint ezeket Molnár biztatására kollégája, B. János őrnagy úgy foglalta jegyzőkönyvbe, mintha a vallomást az eljárás egy másik gyanúsítottja tette volna, azért, hogy ezzel az ügyben tervezett érdemi intézkedést megalapozza. A KÜNYH B. Jánost hivatali visszaéléssel és közokirat-hamisítással gyanúsítja.

Mint ismer, Kulcsár az ügyészségen terhelő vallomást tett más rendőri vezetők mellett Molnárra is. Molnárral szemben az ügyészség júliusban már vádat emelt vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés bűntette miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.