időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Hat év börtön a sikkasztó banktisztviselőnek

MNO
2004.10.20. 10:37

Csaknem hat év börtönbüntetést kapott az a banktisztviselő, aki több mint 58 millió forintot sikkasztott el a K&H Bank kaposvári fiókjában – jelenti a HavariaPress.

Az első fokú ítélet szerint az asszony 2000 és 2003 között számos vállalat és szervezet bankszámláját csapolta meg. A leemelt összegek egy-egy alkalommal sosem haladták meg a kétmillió forintot, s azokat a nő mindig a férje vagy valamelyik rokona más banknál vezetett számlájára utalta. Amikor azonban egy éve megtudta, hogy létszámleépítés miatt rövidesen elbocsátják, a hamis átutalásokat szinte napi rendszerességgel kezdte végezni.

Mint kiderült, a vádlott és családja kutyatenyésztéssel foglalkozott, így a pénz nagy része az állatok tartására, illetve a külföldi kiállításokon való részvételre ment el.

A Kaposvári Városi Bíróság öt év tíz hónap szabadságvesztést szabott ki a vádlottra, aki a döntés értelmében továbbra is előzetesben marad. Az ügyész súlyosbításért, a védő pedig enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet még nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.