időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Magyar állami kitüntetéseket adott át a köztársasági elnök Londonban

MNO
2004.10.26. 14:42

Mádl Ferenc köztársasági elnök keddi programja a londoni magyar követségen kezdődött, ahol az 1956-os forradalomra emlékeztek a meghívottak lentette a Magyar Rádió.

Az államfő beszédében hangsúlyozta: szabadságharcunk 48 éve hősies volt, de nem hozhatta el a várt függetlenséget. Azonban 15 éve annak, hogy szabad európai köztársaság polgáraiként élnek a magyarok. Az ünnepi fogadáson Mádl Ferenc állami kitűntetést, a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztjét és Tiszti Keresztjét adományozta olyan brit személyiségeknek, akik sokat tettek Magyarország demokratikus átalakulásáért, mint például Sir John Birch, volt budapesti nagykövet, aki hazatérte után is a volt kelet-európai országok felzárkóztatásán munkálkodott.

Andrew Miller és Lord Dubs parlamenti képviselők az európai integrációs folyamatban való részvételünk támogatásáért vehették át az elismerést. A negyedik kitüntetett egy gazdag üzletember, Sir Sigmund Steinberg, aki londoni intézetében a felekezetek közötti megbékélést és párbeszédet hirdeti és támogatja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.