Nagyösszegű állami megbízás Gyurcsány volt üzlettársának

Gyurcsány Ferenc kormányzati szerepvállalását követően a Hiller István által vezetett Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) 14 millió forintos megbízást adott Rákosi Ferencnek, a miniszterelnök korábbi üzlettársának, az Altus Consulting Kft. felügyelőbizottsági tagjának.

Magyar Nemzet
2004. 10. 27. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2003. május 12-i hatállyal, sportminiszteri kinevezésére hivatkozva vonult ki Gyurcsány Ferenc az üzleti életből, lemondott az Altus Befektetési Rt. tulajdoni jogainak gyakorlásáról, magának pedig utasítási és lobbizási tilalmat állított fel. Közvetlenül ezután azonban egyik volt üzlettársa több millió forintos állami megbízást kapott a Hiller István vezette kultuszminisztériumtól. Az Altus Consulting Kft. felügyelőbizottságának tagját, Rákosi Ferencet 2004. január 1-jétől bízta meg a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, hogy egy éven keresztül 9,6 millió forintért jogi tevékenységet végezzen a szaktárcának. A jogász emellett júliusban további 4,4 millió forint közpénzt is felvehetett a minisztériumtól.

Gyurcsány Ferenc köztudottan kiváló kapcsolatot ápol kultuszminiszterével, akinek MSZP-elnöki ambícióit is támogatta. Hiller István részben ennek köszönhette, hogy a párt októberi tisztújító kongresszusán magabiztosan nyerte a pártelnöki vetélkedést, igaz ugyan, hogy a legnagyobb riválisának tartott Szili Katalin kénytelen volt visszalépni a jelöltségtől. A házelnök mellett az MSZP-ben háttérbe szorult Jánosi György korábbi választmányi elnök is, ők mindketten a párt morális megújulásának jelszavával akartak a párt élére állni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.