Pénzügyőrök előzetesben ÁFA-csalás miatt

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a három pénzügyőrt, akik ellen adócsalás gyanújával indult büntetőeljárás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – jelenti a HavariaPress.

MNO
2004. 10. 25. 10:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három egyenruhással együtt letartóztatásba került az a két vállalkozó is, akiknek a vámosok a gyanú szerint jelentős segítséget nyújtottak az ügyben. Az érintett egyenruhásokat még a múlt héten fel is függesztették beosztásukból, és a büntetőeljárás mellett fegyelmi vizsgálat is indult velük szemben. Az ügy öt szereplője ellen a további eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja le.

A záhonyi vámhivatalnál még a tavasszal bukkantak fel olyan adatok, hogy néhány vámos nem létező áruk kiléptetéséhez nyújtott segítséget. Emiatt a vámhivatalnál belső vizsgálat indult, ami alapján a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata a múlt szerdán büntetőeljárást indított egy záhonyi és egy nyíregyházi vámos, valamint egy nyugállományú pénzügyőr ellen.

Az eddigi adatok szerint a vámosok segítséget nyújtottak két vállalkozónak nagy mennyiségű, nem létező áru kiléptetéséhez a keleti határon. A két vállalkozó ezután, a hamis vámpapírok birtokában mintegy 65 millió áfát igényelhetett vissza. Az ügy szereplőit nagyszabású, szervezett akció eredményeképpen fogták el, ellenük bűnszövetségben, folytatólagosan, nagy értékre elkövetett adócsalás miatt folyik az eljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.