időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Rendőrök állták útját a pénzüket követelő károsultaknak

MNO-összeállítás
2004.10.19. 12:18

Csak az éhségsztrájk maradt a Hajdú-Bét károsultjainak, mert a felszámolás alatt álló cég főtulajdonosa sem hajlandó rendezni az összesen 300 millió forintos elmaradt kifizetést. A Hajdú-Bét korábbi és jelenlegi tulajdonosai milliárdosok lettek, a libatartókkal azonban a jogszabály szerint illetékes felszámoló nem hajlandó tárgyalni sem.

Hét rendőr, a biztonsági szolgálat vezetője és kordonok fogadták ma a Wallis Rt. elé érkező, a Hajdú-Bét Rt. fizetésképtelensége miatt kifizetetlen libatenyésztők csoportját. A felszámolás alatt álló Hajdú-Bét károsultjai azzal a céllal jelentek meg az autóholding társaság Váci úti székháza előtt, hogy az élelmiszer-ipari cég tulajdonosának megvételre kínálják kifizetetlen követeléseiket – tudatta a Magyar Rádió.

A rádió értesülései szerint a Wallis Rt. vezérigazgatója ugyan fogadta a károsultak képviselőit, de a küldöttség vezetője, Ónodiné Demeter Éva egyórás megbeszélés után üres kézzel érkezett vissza. – Fogadtak bennünket, egy év után elértük azt, hogy megismerkedhettünk azokkal az emberekkel, akik felelősek azért, hogy a mi pénzünk odalett, azonban ők ezt a felelősséget nem ismerik el, és nem tudnak értünk tenni a jelen pillanatban semmit – monda.

A Magyar Nemzet mai számában olvasható, hogy a teljesítetlen követeléseik miatt éhségsztrájkra készülő károsultak korábban a Wallistól azt a választ kapták, hogy mivel a Hajdú-Bét felszámolás alatt van, ezért követeléseikről tárgyaljanak a felszámolóval. A cég jogi képviselője hozzátette: a Wallisnak egyébként sincs módja a követelések megvásárlására.

A lap információi szerint a baromfitenyésztők azért fordultak ismét a Hajdú-Bét tulajdonosához, mert a felszámoló nem fogadta a hozzá tárgyalni érkező károsultakat. Ráadásul a tenyésztők megtudták, hogy a Wallisnak mégis van kifizetetlen követelések vásárlásával foglalkozó cége, a Hungaroholding Faktoráló Rt.

A libatenyésztők közül van egyébként, akinek kétmillióval, van, akinek 11 millió forinttal tartozik a felszámolás alatt lévő Hajdú-Bét Rt. Összesen pedig mintegy 300 millió forintot nem fizettek ki a beszállítóknak. A kistermelők egy része maga is hitelből fedezte az állattenyésztéshez szükséges takarmányt, amit most nem tud visszafizetni. A Hajdú-Bét károsultjai ezért maradnak a székház előtt, és éhségsztrájkot folytatnak amíg nem lesz megoldás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.