HM-megbízás egy szombathelyi MSZP-s cégének

MSZP közeli cég kapott megbízást a Honvédelmi Minisztérium társaságától szombathelyi katonai objektumok őrzésére. Az államnak jövőre hatmilliárd forintot kell áldoznia a honvédségi létesítmények védelmére, mert a sorkatonaság eltörlésével ezt a feladatot magáncégek végzik el.

2004. 11. 09. 0:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szocialista önkormányzati képviselő által vezetett cég szerzett megbízást szombathelyi katonai objektumok őrzésére a Honvédelmi Minisztérium (HM) társaságától – tudta meg a Magyar Nemzet. A vagyonvédelmi munkát a HM Elektronikai és Vagyonkezelő (EI) Rt. alvállalkozójaként nyerte el a Vasi Nyugalom Kft., amelynek ügyvezetője Szűcs Gábor, a szombathelyi szocialista frakció vezetője, a helyi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke. Az ügyvezető elismerte, szerződést kötöttek az EI Rt.-vel, de arról nem nyilatkozott, hogy mely objektumok őrzésére kaptak megbízást, és mennyit fizet számukra ezért a munkáért az állami cég.

A lap információi szerint a kft. őrzi az ország egyik legkorszerűbb katonai létesítményének számító Savaria Kiképzőközpontot, amely a HM fennhatósága alól nemsokára az Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá kerül, mert börtönné alakítják.

Szűcs állítása szerint nem összeférhetetlen, hogy megkapták az állami megbízást, hiszen a munkának semmi köze az önkormányzathoz.

– A közbeszerzésen győztes EI Rt. ugyanakkor megnevezte a cégünket a pályázati anyagában, így teljesítenünk kellett a kiírás feltételeit – fűzte hozzá az ügyvezető.

(Magyar Nemzet)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.