A tetrahidrocannabinol-tartalom – a THC, ami kábítószernek minősül – állítólag nem, vagy alig mérhető a sörökben vagy vodkában. Az interneten is olvasható termékjellemzések és a címkék azonban többre utalnak egy hétköznapi italnál. Forgalomba hozható-e ma Magyarországon olyan élelmiszer, amely ha csak milli- vagy mikrogrammnyi mennyiségben is, de kábítószert tartalmaz?
A jogszabály megenged 0,2%-ig ilyen kábítószer tartalmú élelmiszert, annak ellenére, hogy köztudott ennek nagyobb mennyiségben okozott káros hatása. A THC fogyasztása nagyobb mennyiségben memóriazavart, személyiségváltozást, sőt pszichés függőséget okoz. Ennek ellenére Magyarországon már 1999. óta ismertek ezek a „bódító” élelmiszerek a piacon.
Egy kendertartalmú italokat és édességet forgalmazó cég vezetője, Herceg Ferenc szerint a kendertartalmú termékek semmivel sem jobbak vagy rosszabbak más élelmiszereknél, csupán a kender jellegzetes íze miatt keverik azt az élelmiszerekbe – bár a kenderízt el lehet érni THC-tartalom nélkül is. A jó reklámfogás és a fiatalok butítása érdekében viszont a cégek a „hagyományos” eljárást választják. Marad tehát a polcokon a kenderízű limonádé, sör, vagy csokoládé.
Hiába próbálkozik Magyar Péter, a külhoni magyarokat nem lehet átverni















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!