időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Ma nyit a Parlament előtti jégpálya

MNO
2004.12.20. 11:15

Mától január 2-ig minden nap reggel 9-től este 9-ig 1500 négyzetméteres területen ingyen korcsolyázhatnak a gyerekek az Országház előtt. A Kossuth téren egyszerre 5-600 fiatal hódolhat téli szenvedélyének. Idén körülbelül 140 ezer gyermeket várnak a Parlament elé.

Idén a Publika Kulturális és Rendezvényszervező Kft. építette és működteti a Parlament előtti jégpályát. A Kossuth téren december 20-ától január 2-ig, naponta reggel kilenc órától este kilencig lehet majd ingyen korcsolyázni. A szervezők kiegészítő szolgáltatásokat is nyújtanak, mint például melegedő, vagy állandó orvosi felügyelet. Tavaly csaknem 110 ezren éltek a lehetőséggel, idén az előzetes számítások szerint körülbelül 140 ezer gyermeket várnak a Parlament elé.

A november 22-én kiírt egyszerűsített tárgyalásos közbeszerzési pályázatot négy cég vásárolta meg, végül ketten adtak be ajánlatot. Az egyik pályázót formai és tartalmi hiányosságok miatt kizárták, így a Publika Kulturális és Rendezvényszervező Kft. nyerte el az 1500 négyzetméteres jégpálya létesítésének a lehetőségét. A MeH tájékoztatása szerint a közbeszerzés értéke 57 millió 979 ezer forint. A projektet a Szerencsejáték Rt. is támogatja – jelentette az index.hu.

2002-ben a tárgyalásos közbeszerzési eljárás során kiválasztott, MSZP-közeli vállalkozás építhette fel az első Kossuth téri műjégpályát, amelyhez Ausztriából bérelték a szükséges berendezéseket és a kulturális programokkal tűzdelt program ötvenmillió forintba került. Tavaly a jégpályát és a hozzá kapcsolódó gyermekrendezvényeket, illetve az esténkénti jégdiszkót a Zen-Team Kft. szervezhette,amelyet nyílt közbeszerzési eljárás során választottak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.