Kétszázkilenc ügyben gyanúsítják Szász Károlyt

Kétszázkilenc rendbeli magánokirat-hamisítás felbujtójaként gyanúsítja a rendőrség Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt elnökét, akit három órán keresztül hallgatott ki az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodája.

MNO
2005. 01. 17. 13:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszázkilenc rendbeli magánokirat-hamisítás felbujtójaként gyanúsítja a rendőrség Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt elnökét.

Szász Károly háromórás kihallgatása után Futó Barnabás védőügyvéd közölte: a gyanúsítás ellen ellenvetéssel élnek. Mint mondta, Szász Károly vallomásában úgy fogalmazott, hogy semmiféle bűncselekményt nem követett el.

Az ügy 2003 nyarán a Szász Károly elleni támadás után indult Keller László feljelentése alapján. Az akkori közpénzügyi államtitkár azért fordult a rendőrséghez, mert információi szerint a felügyeletnél olyan megbízási szerződések készültek, amelyek alapján több munkatárs munkavégzés nélkül jutott pluszjövedelemhez, ez pedig felveti a csalás és a hűtlen kezelés gyanúját.

A Fővárosi Főügyészség 2003 decemberében megalapozatlannak találta a gyanúsításokat, tavaly azonban már egyetértett az okirat-hamisítás miatt indított nyomozással, mert fennállt a gyanú, hogy a megbízási szerződéseket visszadátumozták, hogy a PSZÁF érintett munkatársai pénzt kaphassanak.

A szerződések mögött volt munkavégzés, hiszen azokat olyan többletfeladatok elvégzésére kötötték, amelyekre a felügyelet alkalmazottainak hivatali időben nem volt lehetőségük – mondta Futó Barnabás. A visszadátumozás kérdésével kapcsolatban hozzátette: megbízást jogszerűen szóban is lehet adni, és nem törvénysértő, hogy azt csak később foglalják írásba.
(Magyar Rádió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.