Szilvási György többször segédkezett Gyurcsány ügyeiben

Szilvásy György a belügyminisztérium politikai államtitkára a Spartacus sporttelep tulajdonjogának 1997-es ingyenes átadásakor mind az egyesület, mind pedig az átvevő alapítvány elnökségének tagja volt – tudta meg a Fővárosi Bíróság adattárából a hírTV.

MNO
2005. 01. 12. 16:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilvásy a történtek idején a Horn-kabinet környezetvédelmi államtitkára volt. Az alapítvány, amely a sporttelepet átvette, az államtól ingyenesen megkapott Kőér utcai ingatlant tavaly adta el 190 millió forintért egy autókereskedő cégnek. Nem sokkal ezután Gyurcsány Ferenc – még sportminiszterként – feloldotta a telepre vonatkozó beépítési tilalmat. A Fidesz szerint ezzel a vevőnek kedvezett, mert így a telek sokkal többet ér, mint amennyiért megvették.

Szilvásy György a televízió kérdésére sem kívánt reagálni a hírre. Szilvásy egyébként a balatonöszödi lízingügyben is érintett: az állam részéről ő írta alá 1993-ban a kormányüdülő lízingszerződését. Hasonló szerepe volt a szalai utcai képviselőklub ügyleténél is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.