Az MSZP-sek szeretik a felvágottat (is)

A cigány kultúráról tartott csepeli előadáson mindössze 12 fő, köztük egy parlamenti képviselő vett részt. A meglepetés a számlák benyújtása után érte a Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) vezetőit, amikor kiderült: a meghívottak többek között 29 kilogramm felvágottat, 700 liter üdítőt, 50 süteményt és 120 szendvicset fogyasztottak el az előadás ideje alatt.

MNO
2005. 02. 15. 12:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

B. Beáta 2004. szeptember 16-án lett az MSZP csepeli elnökségének tagja, így Tóth Mihály polgármester-pártelnök közvetlen munkatársa. A kisebbségi politikus pályázati segítséggel összesen 570 ezer forintot kapott roma gyerekek felzárkóztatására, valamint a cigány kultúra és hagyományok bemutatását célzó előadás-sorozat megtartására. A csepeli Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) vezetői már a program elindításakor hangsúlyozták: mint minden esetben, most is konkrét eredményeket és részletes, pontos költségkimutatást várnak el a végrehajtáskor.

A pályázaton kapott összegből 290 ezer forint jutott a korrepetáló programra, melyen a B. Beáta állítása alapján nyolc gyermek vett részt. Mikor azonban a CKÖ vezetői a korrepetálás eredményességét szerették volna ellenőrizni, kiderült: a nyolcból egy gyermek szülei tudtak a korrepetálásról, a többiek esetében a gyerekek nem vettek részt felzárkóztatáson, de még csak nem is ismerték B. Beátát. Az egyetlen „korrepetált„ gyermek esetében se lehet sikerről beszélni, hiszen az megbukott a matematika pótvizsgán.

A tucatnyi meghívott (köztük egy parlamenti képviselő) 29 kilogramm felvágottat, 700 liter üdítőt, 50 süteményt és 120 szendvicset fogyasztott el rekordidő alatt egy előadáson – állítja B. Beáta. A kisebbségi önkormányzat az eset után levelet írt Tóth Mihály polgármesternek, aki nem kívánt az ügyben állást foglalni. A CKÖ ez után döntött úgy, hogy rendőrséghez fordul. Debre Magdolna, a kisebbségi önkormányzat csepeli elnöke elmondta: sokuk az életét tette fel a roma polgárok életkörülményeinek, életminőségének javításáért, ezért az említett eset különösen fájdalmasan érinti őket.

Forrás: fideszfrakcio.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.