időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

23 terabyte-nyi kalózszoftver Svédországban

MNO
2005.03.18. 15:58

Filmek és zenék terjesztőire csaptak le Svédországban az eddigi kalózellenes akciók közül az egyik legnagyobb során – közölte a terminal.hu nyomán a ma.hu.

Az Egyesült Államok filmipara üdvözölte azt a hatósági eljárást, melynek során a skandináv ország rendőrsége lecsapott a svédek egyik legnagyobb és legrégibb Internet-szolgáltatójára. A Bahnhof névre hallgató ISP egyes szervereiről azt feltételezték, hogy igen komolyan érintettek a digitális filmek és zenék illegális, online terjesztésében.

Tegnap, azaz csütörtökön került sor Svédország fővárosában az Internet-szolgáltató irodáinak rajtaütésszerű vizsgálatára. A stockholmi székhelyű Bahnhof elleni fellépést John Malcolm, az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) kalózellenes feladatokat betöltő részlegének igazgatója nagyon nagy tettnek minősítette. – A megszerzett információk nem csak arra szolgáltattak bizonyítékot, hogy a szervezet Svédországban mekkora méreteket öltött, hanem más európai online kalózcsapatokról is számos adatot nyújtottak – nyilatkozta Malcolm.

Az MPAA tájékoztatása szerint az ISP irodáját figyelmeztetés nélkül szállták meg a rendőrök, minek következtében négy nagy szervert foglalhattak le – köztük az egyik Európa legnagyobb kalózszervere volt, legalábbis az amerikai jogvédő szervezet állítása szerint.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.