időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Huszonnégy halott egy bagdadi tűzpárbajban

Orosz Zoltán
2005.03.21. 11:04

Huszonnégy felkelő vesztette életét abban a tűzharcban, amire az iraki fegyveresek és amerikai katonák között ma az arab ország fővárosának közelében került sor – jelentette amerikai katonai forrásokra hivatkozva a BBC.

Huszonnégy iraki fegyveres meghalt, hét megsebesült, amikor amerikai katonák Bagdadtól 30 kilométerre rajtuk ütöttek. Amerikai oldalon hat katona sebesült meg a hivatalos tájékoztatás szerint – olvasható a BBC honlapján, a bbc.co.uk oldalon.

Még vasárnap, a fővárostól északra fekvő Moszul városában egy öngyilkos merénylő támadásában életét vesztette az iraki rendőrség korrupcióellenes egységének vezetője. A merényletet a magát az al-Kaida iraki szervezetének nevező, Abu Muszab al-Zarkávi vezette csoport vállalta magára. Az akció a második olyan támadás, amit egy meggyilkolt rendőrtiszt temetésén hajtottak végre újabb célpont ellen. Közben a szintén északi Bakuba városában tizenhárman sebesültek meg az iraki nemzeti gárda egyik őrhelye elleni támadásban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.