Bácskai-per: szerdán Lamperthet is meghallgatja a bíróság

Lehetőségük sem volt a rendőröknek arra, hogy a PSZÁF elől iratokat hozzanak el a K and H brókercégtől – derült ki Bácskai János büntetőperének mai tárgyalásán.

MNO
2005. 10. 10. 16:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magas rangú rendőrtisztek meghallgatásával folytatódott Bácskai Jáos dandártábornok megismételt pere. A Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ volt parnacsnokát az ügyészség azzal vádolja: Kulcsár Attila kérésére latba vetette befolyását annak érdekében, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank brókercége körüli ügyekkel kapcsolatos dokumentumokat a rendőrség még a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF)előtt lefoglalja.

Papp Csaba, az ORFK gazdasági bűnözés elleni osztályvezetője vallomásában elmondta: Bácskai János telefonon közölte vele, hogy infomrációi szerint a K and H banknál az iratok veszélyben vannak, és azokat biztosítani kellene. Papp Csaba ezután értesítette Molnár Csabát, a pénzmosás elleni osztályvezetőt Bácskai hívásáról.

A PSZÁF már korábban jelezte a rendőrségnek a Pannonplast részvények felvásárlásával kapcsolatos visszaéléseket. A meghallgatások során kiderült: a rendőrségnek lehetősége sem volt arra, hogy a PSZÁF elől elhozzák az iratokat, hiszen csak másolatokat vehettek át. A tárgyalássorozat szerdán folytatódik, amikor a bíróság többek között Lamperth Mónika belügyminisztert, Kiss Péter kancelláriaminisztert és Tóth András titokügyi államtitkárt hallgatja meg.
(hirtv.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.