Kulcsár: Bácskai korrekten járt el, végezte a munkáját

Bácskai János korrekten járt el, végezte a munkáját – mondta Kulcsár Attila a maffiaellenes központ korábbi vezetője ellen indult büntetőügy megismételt eljárásán. A K and H korábbi ügyvezetője arra nem válaszolt, kért-e segítséget Bácskaitól. A bíróságon Bácskai János tagadta, hogy a rendőröknek említést tett volna arról, hogy PSZÁF-iratokat akart elhozni a nyomozók elől, a rendőrség viszont erre hivatkozva hozta korábbra a házkutatás időpontját.

MNO
2005. 10. 17. 18:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsár tanúvallomásában azt mondta: emlékezete szerint 2003. június 25-éig nem beszélt arról a maffiaellenes központ korábbi vezetőjével, hogy bűncselekmények történtek a brókercégnél, ha mégis, akkor kizárólag a Pannonplast-részvények felvásárlásával kapcsolatos szabálytalanságokról tájékoztatta a tábornokot.

A K and H-ügy nem került szóba kettejük beszélgetésén. A bank korábbi ügyvezetője arra nem válaszolt, kért-e segítséget Bácskai Jánostól. A tábornokot, Kulcsár Attilával összefüggésben, bűnpártolással vádolja a katonai ügyészség.

Napi rutin művelet volt a házkutatás előrehozása a K&H Equities Rt.-nél, ennek akkor nem volt különösebb jelentősége – mondta az ugyancsak tanúként meghallgatott Bolcsik Zoltán, az ORFK Szervezett Bűnözés elleni Igazgatóságának korábbi vezetője.

Bolcsik és Bácskai János egymásnak ellentmondóan vallott a bíróságon. A maffiellenes központ volt vezetője cáfolta, hogy a rendőröknek említést tett volna arról, hogy PSZÁF-iratokat akart elhozni a nyomozók elől, a rendőrség viszont erre hivatkozva hozta korábbra a házkutatás időpontját.

A bíróság október 19-én nem hirdet ítéletet a megismételt eljárásban, egyelőre következő tágyalási napot se tűzött ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.