Az elítélt főúttörő valószínűleg tisztségében marad

A hűtlen kezelésért elítélt Rácz Péter – a Magyar Úttörők Szövetségének elnöke – úgy véli, semmi akadálya, hogy az MSZP ifjúságpolitikai szakértőjeként dolgozzon továbbra is. Közölte: látva az úttörővezetők felháborodását az ítélet miatt, feltehetően tisztségében marad.

MNO
2005. 12. 23. 10:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rácz Pétert, a Magyar Úttörők Szövetségének elnökét meglepte a bíróság döntése, mely szerint első fokon másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték hűtlen kezelés miatt.

Miként megírtuk, a Fővárosi Főügyészség kiemelt ügyek osztálya által emelt vád szerint a Magyar Úttörők Szövetségének ügyvezető elnöke mintegy 82 millió forint vagyoni hátrányt okozott azzal, hogy 1999-ben 14,2 millió forintért adta el a szervezet csillebérci táborának területén fekvő, 96,8 millió forint értékű ingatlant. Az ügyészség szerint Rácz Péter szándékosan értékesítette valódi értékénél jóval alacsonyabb áron az ingatlant.

Az úttörőszövetség vezetője a Magyar Hírlapnak nyilatkozva úgy fogalmazott: a bíróság úgy hozta meg döntését, hogy a saját maga által felkért szakértő véleményét sem fogadta el. Az eladásról testületi döntés született, és közgyűlési felhatalmazásuk is volt – állítja Rácz Péter.

A Magyar Úttörők Szövetségének elnöke a Magyar Hírlapnak arról is beszélt, hogy ezek után is dolgozna az MSZP ifjúságpolitikai szakértőjeként, mivel a bíróság nem azt mondta ki, hogy elvesztette a szaktudását. Rácz arról is beszámolt, az úttörővezetők felháborodtak a bírósági ítéleten, s ezért valószínűnek tartja, hogy nem fogadják el lemondását.

(Magyar Hírlap, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.