Milyen virsli kerül az asztalra?

Szilveszterkor többszörése ugrik a virslifogyasztás. A nagyobb szupermarketek egymással versengve viszik le az árakat: van, ahol már kilónként 130 forintért is megvásárolható az év utolsó éjszakájának hagyományos étele. Egy szegedi felmérés kimutatta, a nagyon olcsó virsli ára még az alapanyagok költségét sem fedezi.

MNO
2005. 12. 31. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gyártók termékei jó minőségűek, ezért ha gyanúsan olcsó virslit talál a vásárló, olvassa el gondosan a csomagolás feliratait – tanácsolta az Info Rádióban Menczel Lászlóné, a Magyar Húsiparosok Szövetségének főtitkára.

A nagyon olcsó virsli ára még az alapanyagok költségét sem fedezi – derítette ki egy szegedi felmérés. A kifejezetten a virslikre irányuló kutatást a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszeripari Foiskolai Kara indította el.

Eszes Ferenc docens az InfoRádiónak elmondta: az olcsó virslik is megfelelnek az előírásoknak, de fakóbbak, zsírosabbak és ízetlenebbek, mert harmadrendű sertéshúsból, szójából, ipari szalonnából és bőrkéből készülnek.

(Info Rádió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.