Mesés jutalmak a Budapest Airport Rt. privatizációjáért

Összesen 291 millió forintnyi jutalmat, a korábban közölt összegnél lényegesen többet fizetett az ÁPV Rt. a Budapest Airport Rt. privatizációjáért – derül ki a privatizációs ügynökség lapunkhoz eljuttatott válaszleveléből, amely szerint a BA Rt.-nél 275 millió forintot, az ÁPV Rt.-nél pedig 16 millió forintot osztottak szét a Ferihegyi repülőtér eladásáért.

Magyar Nemzet
2006. 01. 18. 9:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összeg többszöröse annak, amiről Vági Márton, az ÁPV Rt. vezérigazgatója a privatizációs szerződés aláírása után decemberben tájékoztatást adott, ekkor ugyanis még „csak” 25 személy öt-ötmillió forintos jutalmáról, azaz 125 millió forintról beszélt. A vagyonügynökségi tájékoztató ugyan nem részletezi a prémium szétosztását, lapunk azonban úgy tudja, hogy Hárskuti János, a BA Rt. volt vezérigazgatója rekordösszegű, több tíz millió forintos jutalomban részesült. Oravecz Péter, az ÁPV Rt. szóvivője Hárskuti prémiumát a magánosítás során felmerült „nagyon sok pluszfeladattal” indokolta. Kérdéseket vet fel a prémium meghatározásának ideje is: a mostani tájékoztatás szerint erre a pályázatok értékelése előtt került sor, azaz a privatizációs szerződés decemberi aláírásakor a jutalom összege már ismert volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.