Drágulhat a kenyér – Tovább mélyült a sütőipar válsága

A jelenlegi, átlagosan mintegy 180 forintos kilógrammonkénti kenyérárat 200-250 forintra kellene emelni ahhoz, hogy a sütőiparban tevékenykedő cégek némi haszonhoz is jussanak – közölte Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke vasárnap Budapesten.

MNO
2006. 02. 19. 19:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pékszövetség szerint a jelenlegi, átlagosan 180 forintos kenyér kiónként árát 200-250 forintra kellene emelni ahhoz, hogy a sütőipari cégek némi haszonhoz juthassanak.

Ilonka Boldizsár, az érdekképviselet elnöke egy szakkiállításon elmondta, hogy tavaly tovább mélyült a sütőipar válsága, a pékségek 90 százaléka nullszaldós vagy veszteséges volt. Az iparág átlagos árbevétele 85 miliárd forint körül mozgott az előzetes adatok alapján, 8-10 százalékkal volt kevesebb, mint az előző évben.

Az árbevétel-csökkenés okát abban látja, hogy még a termelés fenntartásához szükséges áremelést sem tudták minden esetben elismertetni a pékek a kereskedőkkel, főleg a multikkal.

Mivel az iparág működését jelenleg csak a vagyon felélésével lehet finanszírozni, a szövetség szerint elkerülhetetlen a kenyér árának emelése.

(Magyar Rádió, Teletext.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.