Hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség

A harminckilencezer lelkes borsodi település polgárai – a napokban közzétett szórólap megjelenéséig – úgy tudták, minden a legnagyobb rendben van körülöttük. A helyi média beszámolói szerint szárnyal az ózdi gazdaság, s egyelőre még titok a városlakók előtt, hogy az utóbbi időben nagy vagyoni hátrányt okozó, hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. Úgy tűnik, egy következmények nélküli országban mindent szabad, csak közel kell lenni a tűzhöz – hívta fel a figyelmet Fazekas Zoltán helyi fideszes képviselő.

Magyar Nemzet
2006. 02. 27. 10:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben fejlesztések tömkelegéről beszél az MSZP-s ózdi városvezetés, addig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség nyomozást rendelt el Benedek Mihály polgármester és egyes önkormányzati képviselők ellen nagy vagyoni hátrányt okozó, hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt. Az önkormányzatokat felügyelő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közigazgatási Hivatal, sőt az Állami Számvevőszék is megállapított már néhány törvénysértést, eddig azonban Benedek Mihály polgármester ügyeiben semmiféle ítélet nem született. Ózd első emberének, valamint a szocialista önkormányzati többségnek vannak ugyan érdemeik – közölte Fazekas Zoltán helyi fideszes képviselő –, hiszen igyekeztek a város számára a kormánynál pénzért „lobbizni”, ám közben úgy tűnik: magánügy lett a helyi vagyon kezelése. A négy évvel ezelőtti választások idején számtalan, később be nem váltott ígéret elhangzott, a választók többsége pedig elhitte mindazt, amit az önkormányzati kampány alatt hallottak a szocialistáktól. Az ellenzéki képviselő szerint sokan ennek reményében szavaztak rájuk 2002-ben, most viszont az akkori optimisták közül majdhogynem mindenki belátja, óriási hibát követtek el a szavazófülkében. Mint azt a csalódott emberek többségétől hallotta, senki sem adott Benedek Mihályéknak felhatalmazást arra, hogy irdatlan mennyiségű jogszabályt megszegve indítsák el a városi közvagyon elherdálását, felélését. Ugyanakkor botrányosnak tartják, miszerint az ellenzék, valamint a helyiek tudta és beleegyezése nélkül szabadították meg Ózdot néhány értékes ingatlantól.

A teljes cikket a Magyar Nemzet február 27-i számában olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.