időjárás °C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

A MIÉP bojkottálná a választásokat, a Fideszt nem támogatja

MNO
2006.04.13. 18:00

A MIÉP számára az egyetlen lehetőség a választás bojkottja – jelentette ki Csurka István pártelnök, hozzátéve: szervezetileg nem támogatják a Fidesz jelöltjeit.

A MIÉP szervezetileg nem támogatja a Fidesz jelöltjeit az országgyűlési választások második fordulójában – közölte Csurka István pártelnök. A MIÉP elnökségének csütörtöki állásfoglalásával kapcsolatban Csurka István elmondta: szerintük az egyetlen lehetőség a választás bojkottja; távolmaradással szeretnék érvényteleníteni a választást, ellehetetleníteni az új országgyűlés megalakulását és a kormány hatalomra lépését.

A MIÉP szerint a Fidesz már megválasztott képviselőinek le kellene mondaniuk mandátumukról, így az OVB nem hirdethetné ki a párt szerint csaláson alapuló választás végeredményét.

Csurka István elmondta: ez a MIÉP álláspontja, amelyről nem egyeztettek választási szövetségesükkel, a Jobbik Magyarországért Mozgalommal. (A Jobbik egyébként ma arra kérte szimpatizánsait, hogy a második fordulóban menjenek el szavazni, és a kormányváltás érdekében támogassák a Fidesz még állva maradt jelöltjeit.)

A MIÉP–Jobbik választási szövetség az egyéni választókerületekben összesen 114 jelöltet tudott állítani. Közülük hárman maradtak versenyben, ők harmadik helyen végeztek az első fordulóban. (Info Rádió, MNO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.