időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Orbán: Csak a Fidesznek van a bajokra megoldást nyújtó programja

Kaposi Dávid
2006.04.07. 17:22

Új, a munkára épülő gazdasági rendszerre, az emberekkel szolidáris államra és sikeres politikára van szükség Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor Egerben, a Dobó István téren tartott nagygyűlésén. A Fidesz elnöke hangsúlyozta, aki nem a változásra szavaz, az a munkanélküliségre, az újabb áremelésekre, a további lenézésre, a sértegető politikára szavaz.

A Fidesz kormányfőjelöltje kifejtette, nem egyszerűen kormányváltást akarnak, mivel – mint hangsúlyozta – „mi, akik magunkat polgári, nemzeti és keresztény eszmék képviselőinek valljuk, szóval a magunkfajta emberek számára a hatalom, a kormányzás, a bársonyszék, a döntési lehetőségek, a képviselőség nem sokat jelent”. Orbán Viktor Egerben leszögezte, azért célozzák meg a kormányzást, mert olyan eszközt látnak benne, amellyel bizonyos magasabb rendű célokat, illetve mélyebben fekvő meggyőződéseket lehet szolgálni.

Új gazdaságra van szükség, mivel ma becsületes munkából nem, vagy alig lehet megélni – szögezte le Orbán Viktor. A Fidesz elnöke hangsúlyozta, a munka és jólét elvált egymástól. Orbán Viktor szerint olyan gazdasági rendszert akarnak az emberek, amely biztonságot nyújt. A mai nem felel meg ennek a kritériumnak, mivel 700 ezer embernek nem biztosítja a kenyérkereset lehetőségét – tette hozzá. A Fidesz miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, spekulációra épülő vadkapitalizmus helyett munkára épülő szolidáris piacgazdaságra van szükség. Kiemelte, a magyar gazdaságot végre a saját lábára kell állítani, mert jelenleg a külföldieken és a hiteleken áll. Orbán emlékeztett, a 80-as végén összeomlott a hitelre épített gazdaság. Az új gazdaságot a magyar kis-és középvállalkozókra kell építeni, mert ők velünk maradnak, nem veszik a sátorfájukat – szögezte le a Fidesz elnöke, aki szólt arról is, új Széchenyi Tervre van szükség.

Orbán Viktor kiemelte, új államra azért van szükség, mert a jelenlegi nem szolidáris az emberekkel, nem a saját polgárainak oldalán áll, összefog a monopol tőkével, és a luxusprofit érdekében az ötödik és hatodik bőrt is lehúzza rólunk az indokolatlanul magas áraival. A Fidesz elnöke szerint az új államnak a sikerre és a szolidaritásra kell épülnie. Az államnak képesnek kell lennie egyesítenie a magyar polgárokat, olyan célokat kitűzni, amelyekben mindenki egyetért – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette, a magyar nemzet nem megosztott, mert léteznek közös célok, bár ezeket „nem a pártideológiák hátsó udvarain kell keresgélni, hanem közelebb ez emberekhez”.

Az új politikának sikeresnek és felelősnek kell lennie – hangsúlyozta a Fidesz elnöke, aki szerint a mostani politika sikertelen, mivel nem tartja be ígéreteit. Orbán Viktor kiemelte, az MSZP ugyanazokat a célokat fogalmazta meg, mint négy évvel ezelőtt. A mai politika felelőtlen – vélekedett a Fidesz kormányfőjelöltje –, mivel már a költségvetési törvény benyújtásakor tudják, hogy az abban szereplő számok nem felelnek meg a valóságnak. Orbán szerint ezért be kell vezetni a személyes pénzügyi felelősség elvét, és levonni a kormánytagok fizetésből, ha nem tudják betartani a költségvetést.

A Fidesz elnöke kifejtette, meg kell nyerni a fontos mérkőzéseket, és a döntő összecsapásnál rá kell tenni még egy lapáttal, mivel aki a végén állva marad, mindig az nyer. Orbán Viktor emlékeztetett, a Fidesz az elmúlt években minden fontos csatát megnyert, utalva az európai parlamenti választásokra és az időközi önkormányzati választásokra. A Fidesz kormányfőjelöltje kijelentette, a legutolsó kétmenetes nagy csatát is megnyert az ellenzéki párt. „Meg akartuk mutatni az országnak végre, hagy lássák szemtől-szembe és pőrén, milyen politika is van ma Magyarországon. Milyen politikai erővel is állunk szemben, és mindenki láthatta az agresszivitást, a durvaságot, a sértegetést. Kimutatták, kimutatták a foguk fehérjét” – szögezte le Orbán, majd hozzátette: „egy nappal később megmutattuk az országnak, kik vagyunk mi”.

Orbán úgy fogalmazott, csak a Fidesznek volt és van az ország bajaira megoldást nyújtó programjavaslata, amely mögött elegendő társadalmi támogatás áll. Ismertette, egyre több fiatal jelenik meg a párt gyűlésein, ez adja a reményt számára, hogy vasárnap bekövetkezik a változás.

Beszédében a Fidesz elnöke arra kérte a jelenlevőket, hogy keressék fel ismerőseiket, rokonaikat, és kérje meg őket, hogy menjen el voksolni. Orbán Viktor ismertette, ő maga is ezt fogja tenni. Orbán Viktor hangsúlyozta, ha valaki nem a változásra szavaz, akkor a munkanélküliségre, az újabb áremelésekre, a további lenézésre, a sértegető politikára szavaz.

A Fidesz elnöke pénteken korábban Salgótarjánban és Pétervásárán tartott nagygyűlést.

(Forrás: Hír TV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.