A gazdák helyett az MSZP-s polgármester cége kapta a milliókat

Csaknem 90 millió forint támogatást nyert intervenciós terménytároló építésére tavaly a balkányi székhelyű Marján és Társa Kft., a cég többségi tulajdonosa Marjánné Rinyu Ilona, a Szabolcs megyei Balkány MSZP-s polgármestere.

Magyar Nemzet
2006. 05. 25. 22:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hiába szerepelt az agrármegállapodásban, hogy a gazdák számára megnyitják az AVOP uniós pályázatokat, s így a gazdák saját gabonaraktárt építhetnek, helyettük végül kereskedők egész sora jutott ilyen jellegű támogatáshoz – reagált a hírre megkeresésünkre Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára. A jelenségről elmondta: a gazdák továbbra sem rendelkeznek megfelelő raktározási kapacitással, a kereskedők és a raktártulajdonosok így igyekeznek olcsón felvásárolni a készleteket, amelyeket tekintélyes haszonnal ajánlhatnak fel intervencióra. A szakember szerint a spekulánsok múlt évben is 8000 forintot nyertek tonnánként azzal, hogy 16 000 forintért vásároltak fel 1 tonna gabonát, s 24 000 forintért adták tovább.

Jakab Ferenc, a Magosz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke megerősítette: megyéjükben sem a gazdák, hanem a kereskedők nyertek támogatást a tárolókra. Terjéki Ferenc helyi gazda lapunknak elmondta, a Marján és Társa Kft. sem elsősorban termelésre, hanem inkább kereskedelemre szakosodott, csak az utóbbi időben vásároltak fel földeket.

Marjánné Rinyu Ilonát, a Marján és Társa Kft. többségi tulajdonosát, Balkány szocialista polgármesterét nem tudtuk utolérni.

Nemrég megírtuk: a Szabolcs megyei rendőrség nyomozást indított Balkány önkormányzatának gazdálkodása miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.