A MIÉP-Jobbik visszabontatná a Marina-part „magasházait

A Fővárosi Közgyűlés MIÉP-Jobbik-frakciója elfogadhatatlannak tartja, hogy idegen befektetők az engedélyek megkerülésével alakítják a budapesti városképet – tudatta a párt közleménye.

MNO
2006. 05. 22. 10:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bontsák vissza a Marina-part szabálytalan „magasházait”! – követeli a MIÉP-Jobbik. A Fővárosi Közgyűlés MIÉP-Jobbik-frakciója elfogadhatatlannak tartja, hogy idegen befektetők az engedélyek megkerülésével alakítják a budapesti városképet – írja közleményük. A képviselőcsoport Schneller István budapesti főépítész a Magyar Narancs május 4-i számában megjelent nyilatkozata alapján felszólítja a szociálliberális városvezetést, hogy a törvény teljes szigorával lépjen fel a Marina-part építője, az izraeli tulajdonú Autoker Holdinggal szemben. A cég szabálytalanul, az engedélyezett 18-21 méter magas házak helyett 32 méteres épületeket emelt a területen. Ezt a tényt Schneller István főépítész is megerősítette a párt szerint.

A MIÉP-Jobbik-képviselőcsoport szerint elég volt abból, hogy a Demszky Gábor által csak multikulturálisnak nevezett Budapesten állandóan érvényesül a kettős mérce. Érdekes módon a szabálytalanul építkező idegen befektetők, bizonyos mamutcégek minden retorzió nélkül végezhetik nemkívánatos cselekményüket, az illetékesek nem szereznek érvényt a jogszabályban foglaltaknak. Más, leginkább politikai színezetű esetekben pedig a máskor oly engedékeny toleranciabajnokok görcsösen ragaszkodnak a jogszabályok betartásához – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.