Az ötödrendű vádlott is tagad

A Kulcsár-ügy ötödrendű vádlottja is tagadja bűnösségét. El Abed Hassan szír pénzváltó korábbi vallomását a bíró olvasta fel a per mai tárgyalásán. Ebben a férfi kijelenti, időnként pénzt váltott Kulcsár Attilának, azt azonban állítása szerint nem tudta, hogy az bűncselekményből származik.

MNO
2006. 05. 10. 13:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsár megkért, hogy időnként váltsak neki pénzt – írja egy korábbi vallomásában El Abed Hassan, a brókerbotrány ötödrendű vádlottja, akinek valllomását a per mai tárgyalásán a bíró olvasta fel. Ebben a férfi azt írja: nem vagyok bűnöző, üzletember vagyok, Kulcsár megkért, hogy időnként váltsak neki pénzt.

Azt állítja: azt azonban nem tudta, hogy a pénz bűncselekményből származik, a váltásért nem kapott külön juttatást Kulcsártól. Egyedüli haszna az árfolyamrésből származik. Hassan és testvére Mahmúd a vád szerint Kulcsár megbízásából valutára váltotta át a mintegy 23 milliárd forint összegű sikkasztásból származó pénzösszegek egy részét.

A tárgyaláson felolvasták az ügy hatodrendű vádlottjának, Dudás Gábornak, Schönthal Henrik asszisztensének vallomását is. A vád mindkettejük ellen különösen nagy értéket meghaladó, gondatlanságból elkövetett pénzmosás.

Tegnap a brókerbotrány negyendrendű vádlottját, Mészáros Jánost, a Britton C & C Kft. ügyvezetőjét hallgatták ki a Fővárosi Bíróságon. Mészáros a K and H Befektetési Rt.-nél vállalat-felvásárlással foglalkozott, majd később Kulcsár Attila saját cégénél, a Britton C & C Kft.-nél dolgozott Kerék Csabával, a cég másik ügyvezetőjével együtt. Mint kifejtette, a céghez Kulcsár Attila hozta az anyagi hátteret és az általa megvizsgálandó befektetési lehetőségeket is. Állítása szerint azonban ő csak tanácsot, javaslatot adott, de a befektetések finanszírozásával nem neki kellett foglalkoznia. Elmondta, hogy a Britton C & C-t a washingtoni bejegyzésű Britton Inter Invest nevű cégen keresztül tulajdonolták. Közölte, Kulcsár Attila döntött az ügyekről, amelyeket ő és Kerék Csaba véleményeztek. Mészárost különösen nagy értéket meghaladó, üzletszerűen elkövetett pénzmosással vádolják.

A Kulcsár-ügy 22 vádlottjának meghallgatása várhatóan több hétig is eltart, ezt követően a bíróság szakértőket, majd mintegy 200 tanút hallgat meg.

(MN, MNO, Hír Televízió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.