Kulcsár-per: Forró Tamás tagadta bűnösségét a bíróságon

Forró Tamás meghallgatásával folytatódott ma Kulcsár Attila és 21 társának büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. A volt újságírót azzal vádolják, hogy sikkasztásból származó pénzösszegeket fogadott el Kulcsár Attilától. A jelenleg galériatulajdonos Forró, aki a per tizedrendű vádlottja, tagadta az ellene felhozott vádakat.

Szilágyi Kata
2006. 05. 15. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt televíziós, aki jelenleg egy műkereskedő szalon ügyvezetője és tulajdonosa, tagadta bűnösségét a bíróság előtt. Forró Tamás ellen a vád azon alapul, hogy Kulcsár Attila bizonyos pénzösszegeket küldött neki, amelyek sikkasztásból származtak volna. Forró a bíróságon azt mondta: kapott összegeket Kulcsár Attilától, de ezt annak ellenértékéül kapta, hogy műtárgyakat vásárolt a számára.

„Ami a vádiratban van, az nem történt meg„ – kezdte vallomását Forró Tamás a Kulcsár-perben a Fővárosi Bíróság előtt. A volt televíziós a bíróságnak azt vallotta, hogy sokszor segített az álbrókernek festmények vásárlásában, mintegy 60-80 millió forint értékben. Elmondása szerint mint a galéria tulajdonosa csak szívességből vett Kulcsárnak festményeket, ő ezért jutalékot nem kapott. Sokszor Forró a saját zsebéből fizette a képeket, melyeket aztán Kulcsár Attila később fizetett ki. Amikor Kulcsár az elfoglaltságai miatt nem tudott személyesen találkozni a galériatulajdonossal, akkor Szekeres Gyulától (Taxis Gyuszi) kapta meg a pénzt. Mint mondta, ezért vett át néha nejlonzacskóban nagyobb összegeket.

Kulcsár vallomásában az ügyfeleket három nagy csoportra osztotta, eszerint voltak, akik tudtak, voltak, akik tudhattak, és voltak, akik nem tudtak a pénzmosásról. Kulcsár Attila Forrót a „bűncselekményről tudtak” kategóriába sorolta. Ezzel kapcsolatban a volt televíziós azt mondta: nemrégiben felkereste őt valaki, hogy ha akar, átkerülhet egy másik csoportba. Forró ezt ócska ügyvédi trükknek nevezte.

Kulcsár Attila továbbra is kitart vallomása mellett, melyben nem tagadta, hogy üzleti kapcsolatban állt Forró Tamással.

Kulcsár Attila vádlott-társai között van Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt vezérigazgatója, Kerék Csaba, a Britton Kft. volt ügyvezető igazgatója és Schönthal Henrik üzletember.

A május 3-án kezdődött büntetőper vádiratában többek között sikkasztás, pénzmosás, vesztegetés, orgazdaság és bűnpártolás szerepel.

A sikkasztás elkövetési értéke körülbelül 23 milliárd forint, a cselekménnyel okozott kár mintegy 8,3 milliárd forint.

(hírtv.hu, HavariaPress, MTV Teletext)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.