Kulcsár-per: Mészáros, a negyedrendű vádlott is tagad

Nem ismerte el bűnösségét Mészáros János negyedrendű vádlott, a Britton C & C Kft. ügyvezetője a Kulcsár-per keddi tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon. Mint mondta, ő csak tanácsot, javaslatot adott, de a befektetések finanszírozásával nem neki kellett foglalkoznia.

MNO
2006. 05. 09. 9:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros János negyedrendű vádlott, a Britton C & C Kft. ügyvezetője nem ismerte el bűnösségét a Kulcsár-per keddi tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon. Mészárost különösen nagy értéket meghaladó, üzletszerűen elkövetett pénzmosással vádolják.

Mészáros János a K and H Befektetési Rt.-nél vállalat-felvásárlással foglalkozott, majd később Kulcsár Attila saját cégénél, a Britton C & C Kft.-nél dolgozott Kerék Csabával, a cég másik ügyvezetőjével együtt. Mint kifejtette, a céghez Kulcsár Attila hozta az anyagi hátteret és az általa megvizsgálandó befektetési lehetőségeket is. Állítása szerint azonban ő csak tanácsot, javaslatot adott, de a befektetések finanszírozásával nem neki kellett foglalkoznia. Elmondta, hogy a Britton C & C-t a washingtoni bejegyzésű Britton Inter Invest nevű cégen keresztül tulajdonolták. Közölte, Kulcsár Attila döntött az ügyekről, amelyeket ő és Kerék Csaba véleményeztek.

Mészáros János meghallgatása a Kulcsár-per korábbi tárgyalási napjaihoz képest lényegesen kisebb újságírói érdeklődés mellett zajlott.

Tegnap a brókerbotrány harmadrendű vádlottját, Rejtő E. Tibort, a K&H Bank volt vezérigazgatóját hallgatták ki, aki – tartva magát korábbi álláspontjához – csak írásos összefoglaló vallomását ismertette. A sikkasztásban a vád szerint bűnsegédként részt vevő bankár – az események áldozatának tartva magát – a leghatározottabban visszautasította, hogy közvetlenül vagy közvetetten segítette volna az elkövetőket jogellenes tevékenységük kifejtésében, az erre vonatkozó tényállításokat tételesen cáfolni is próbálta.

A Kulcsár-ügy 22 vádlottjának meghallgatása várhatóan több hétig is eltart, ezt követően a bíróság szakértőket, majd mintegy 200 tanút hallgat meg.

(Híradó, Magyar Nemzet)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.