Kulcsár-ügy: eltérések a jegyzőkönyvben?

Kerék Csaba védője szerint nem a valóságot tartalmazza Kulcsár Attila kihallgatásának jegyzőkönyve, ezért azt ki kell zárni az eljárásból. A Kulcsár-ügy mai tárgyalásán a szír El Abed Hassan tagadta, hogy tíz százaléknyi jutalékot kapott volna a tisztára mosott pénzből. Kulcsár Attila is megszólalt, és kitartott amellett, hogy a szír százmilliókat kapott tőle jutalék gyanánt.

MNO
2006. 05. 11. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsár Attila videóvallomását véleményezték a bróker-ügy csütörtöki tárgyalásán a vádlottak ügyvédei. Ruttner György, Kerék Csaba ügyvédje elmondta, a Kulcsár-kihallgatásról készült videofelvétel és a jegyzőkönyv között jelentős eltérések vannak, így világossá vált, hogy a jegyzőkönyv, amely alapján ítélet születhet nem a valóságot tartalmazza. A másodrendű vádlott jogi képviselője kifejtette: az sem felel meg a törvénynek, hogy az ügyészség csak a nyomozás egy részét, vagyis Kulcsár Attila kihallgatását vette át. Kifogásolta továbbá, hogy Kulcsár Attila vallomásának egy részét diktálták. Mindezek a körülmények indokolttá teszik, hogy a bíróság megvizsgálja a kihallgatást vezető ügyész, Ihász Sándor személyes felelősségét – vélte az ügyvéd.

Ruttner az Alkotmánybírósághoz fordult, mert szerinte az ügyészség párhuzamos eljárást folytatott. Úgy vélte, az ügyészség vagy maga nyomoz, vagy nyomoztat, a kettő keveréke ellentétes a büntetőeljárási törvénnyel. Ehhez csatlakozott Garamszegi Gábor védője, aki szerint Kulcsár Attila összes vallomását figyelmen kívül kellene hagyni.

A tárgyaláson Ruttner a jelen nem lévő Zámbó Gyulát, Kulcsár védőjét szapulta a videóra rögzített Kulcsár-kihallgatáson történtek miatt. A tanácsvezető bíró kérte, az ügyvédek ne minősítsék egymást, olyan ügyvédeket pedig különösen ne negatív felhanggal, akik jelen sincsenek. Zalán Viktor ügyész szerint nem történt törvénysértés.

A Kulcsár-per mai tárgyalásán El Abed Hassant is kihallgatta a bíróság. A szír pénzváltó tagadta, hogy tíz százaléknyi jutalékot kapott, és így százmilliókat részesült volna az általa tisztára mosott pénzből. A pénzváltó úgy emlékszik, az évek folyamán legfeljebb 20-40 millió forintot kapott, arról viszont nem tudott nyilatkozni, testvére milyen összegben részesült a pénzből. A tárgyaláson ezúttal megszólalt Kulcsár Attila elsőrendű vádlott, aki kitartott amellett, hogy a szír százmilliókat kapott tőle jutalék gyanánt.

(Forrás: Index.hu, Klubrádió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.