Kulcsár-ügy: Nem tett vallomást Garamszegi

Nem tett vallomást pénteken a Kulcsár-per kilencedrendű vádlottja, Garamszegi Gábor. A Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese azt fenntartotta, hogy a vádat megértette. Gamaszegi korábban azt vallotta, Rejtő E. Tibor mutatta be neki Kulcsár Attilát, ugyanakkor azt tagadta, hogy tudott volna a sikkasztásról.

MNO
2006. 05. 12. 10:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tett vallomást a Kulcsár-per kilencedrendű vádlottja, Garamszegi Gábor a Fővárosi Bíróságon pénteken. A folytatólagosan, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolt Garamszegi, a Betonút Rt. volt gazdasági vezérigazgató-helyettese egyúttal a tárgyaláson fenntartotta korábbi kijelentését, miszerint a vádat megértette. A tanács elnöke felolvasta a vádlottnak a nyomozati szakban tett vallomásait.

A vád szerint Garamszegi Gábor Rejtő E. Tibor, a K&H Bank vezérigazgatója révén ismerte meg Kulcsár Attilát, majd a Betonút Rt. 2001 augusztusában ügyfélszámla-szerződést kötött a K&H Equities Rt.-vel. A 2002-es év során a Betonút Rt. befektetési állománya folyamatosan növekedett, a korábbi kétmilliárd forintról 2003-ra több mint 13 milliárdra emelkedett. Az extraprofit igazolására Kulcsár Attila rendszeresen fiktív portfolió elszámolásokat küldött, illetve adott át Garamszeginek.

A vád szerint Garamszegi Gábor a számlanyitást követő két-három hónappal rábeszélte Kulcsár Attilát, hogy a jövőben kevesebb hozamot mutasson ki, és a tényleges, valamint az elszámolásokon feltüntetett nyereség különbözetét 50-50 százalékban osszák fel egymás között. A megszerzett pénzt Garamszegi egy off-shore cég, illetve a saját nevére nyitott svájci bankszámlára utalta át.

Garamszegi Gábort az eljárás kezdetén tanúként hallgatták ki, akkor azt vallotta, Rejtő E. Tibor mutatta be neki Kulcsár Attilát. Azt ugyanakkor tagadta, hogy tudomása lett volna a sikkasztásról.

(klubradio.hu, hirado.hu, Hír TV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.