időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Aba helyett Antal – Új vezérigazgatója lesz a BKV-nek

MNO
2006.12.20. 17:36

Antal Attila, a Nógrád Volán eddigi vezetője lesz januártól 2011-ig a BKV Zrt. vezérigazgatója. Aba Botond eddigi vezérigazgató januártól is a cégnél marad, új feladatáról már a frissen megválasztott vezérigazgató dönt.

Erről részben ellenzéki szavazatokkal, 56 vokssal döntött a Fővárosi Közgyűlés 67 képviselője. Aba Botond jelenlegi vezérigazgató felmentését a kormánypártiak és az MDF-esek szavazták meg.

Ez jelentős ellenzéki jóváhagyást is tükröz – így értékelte Demszky Gábor főpolgármester a voksolást, kifejtve: január elsejétől 2011-ig szól Antal Attila megbízatása és 2008-ig meg kell újítani a BKV-t. Ebben a kormányzatnak és a fővárosnak is szerepet kell majd vállalnia. Lesz pénzügyi tarifa és menedzsmentreform is.

Aba Botond délelőtti nyilatkozata szerint nem megy el a BKV-tól, ugyanis csak a vezérigazgatói tisztének visszavonásáról van most szó. A döntéssel 26 éves BKV-s munkaviszonya nem szűnik meg. S ha megfelelő beosztást kap, meglehet marad a cégnél, és akkor végkielégítést sem kap.

Demszky Gábor főpolgármester nyár óta szorgalmazta Aba Botond menesztését, most az újonnan megválasztott szocialista főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós javasolta ezt a testületnek.

Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője rádiónknak reggel nyilatkozta, a legnagyobb ellenzéki párt képviselői várhatóan ezt nem akadályozzák meg, mert a BKV megújítása mellett vannak.
(radio.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.