időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Becsületes játékra, tiszta felkészülésre buzdít Schmitt Pál

MNO
2006.12.31. 11:09

Hitre, bizakodásra, önbizalomra, áldozatvállalásra van szükségük azoknak, akik a következő évben eredményesek akarnak lenni a 2008-as pekingi olimpia kvalifikációs versenyei során. Többek között ezt tartalmazza Schmitt Pálnak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének MTI-hez eljuttatott újévi üzenete, köszöntője, melyet a még versenyben lévő 465 kerettagnak írt.

„Az új év első napjaiban, a mindenképpen szükséges nagy nekirugaszkodás előtt, néhány kérdést önmagatokban kell tisztázni. Akarom-e hogy valóra váljanak álmaim? Maradéktalanul elfogadom-e a felkészülésemet irányítók, támogatók segítségét? Hiszek-e magamban, képességeimben, a jó Isten adta tehetségemben? Vállalom-e a lemondást, a fáradozást, az áldozatot, amelyet meg kell hoznom? Képes vagyok-e arra, hogy mindent az olimpiai részvétel, a sikeres szereplés elérésének vessek alá?” – áll többek között a levélben, amelyben a MOB vezetője hangsúlyozza, az olimpiai szereplés szempontjából meghatározó év előtt állnak a legjobb hazai sportolók.

„Egy esztendő múlva azután mérlegkészítés következik. Nagyjából tisztázódik, hogy a részvételre jelenleg még pályázó 465 kerettag közül ki lesz az a – reményeink szerint – 200-220 sportoló, akinek álma beteljesülhet. Azoknak sem lesz okuk az elkeseredésre, akiknek ez minden erőfeszítés ellenére sem sikerül, hiszen nem minden esetben a győzelem a legfontosabb, a becsület többet ér” – folytatódik az üzenet.

Schmitt Pál egyúttal a MOB maximális támogatásáról biztosítja a kerettagokat, amint jelzi, a tiszta felkészülést és versenyzést megkövetelik, egyúttal azonban arra törekednek, hogy a viadalokon való részvételhez szükséges forrásokat előteremtsék. Emlékeztet arra, hogy az olimpiai bizottság háza táján is sok a tennivaló, elsősorban a MOB érdekérvényesítő tevékenységének fokozása terén. „Ennek érdekében bizottságokat hoztunk létre, amelyektől az együttműködés, a kapcsolatok, a marketing, a kommunikáció, a doppingellenes küzdelem, az alapszabály reformja terén várunk javaslatokat” – írja.

„A becsületes játék az egyetlen út jelszavát valóra váltva, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által meghirdetett zéró tolerancia elvét követve készüljetek tehát Pekingre, ahol 2008. augusztus 8-án, este 8 órakor, 585 nap múlva fellobban a láng, kezdődik az újabb nyári olimpia!” – zárul a levél.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.