időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Kisiklott egy tehervonat

MNO
2006.12.28. 06:41

Még mindig nem állt helyre a vonatközlekedés Lébény és Kimle között, ahol szerda este kisiklott egy tehervonat. A helyreállítás és a műszaki mentés az éjszakai órákban is tartott.

A vonatközlekedés ezen a szakaszon várhatóan csütörtök délután indulhat meg, és akkor is csak az egyik vágányon – olvasható a MÁV csütörtök reggeli közleményében.

A kukoricát szállító szerelvény húsz vagonnal tartott Budapestről Hegyeshalom felé, amikor feltehetően műszaki probléma miatt leugrott néhány kocsi a sínről Lébény és Kimle között, Győr közelében. A négy kisiklott vagon közül az egyik felborult, két sínpárt is elfoglal.

A balesetben senki sem sérült meg, az anyagi viszont kár jelentős. Az egyik sínpáron már délután elindulhatnak a vonatok, a másiknak azonban még napokig is eltarthat a helyreállítása. Addig a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon késésekre és forgalomkorlátozásokra számíthatnak az utasok. A személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak, a nemzetközi és a belföldi gyorsvonatok pedig kerülőúton közlekednek, Győr, Csorna és Hegyeshalom érintésével.

(uno.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.