időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Lehel piaci húsügy: vádemelési javaslat

MNO
2006.12.29. 08:56

Vádemelési javaslattal befejezte a nyomozást a XIII. kerületi kapitányság a novemberben kirobbant Lehel piaci húsügyben. Három cég esetében „jogi személlyel szemben büntetőjogi intézkedések" indítványozását javasolja a nyomozó hatóság. Vádemelési javaslattal befejezte a nyomozást a XIII. kerületi kapitányság a novemberben kirobbant Lehel piaci húsügyben. A gyanúsítottak tagadták, hogy elkövették volna a bűncselekményt.

November 16-án a Fővárosi Állat-egészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás munkatársai a XIII. kerületi rendőrkapitányság kijelölt egységeinek biztosítása mellett átfogó ellenőrzést tartottak a Lehel téri piacon. A Népszabadság információi szerint a rajtaütésszerű ellenőrzés előzménye egy húskereskedőktől származó információ volt, miszerint részben a Lehel piacon zajlik az illegális csatornákon, megfelelő minőség-ellenőrzés nélkül Magyarországra szállított külföldi (szlovák, német) húsféleségek elosztása. Illegális hússzállítmányokat november 16-án nem találtak az élelmiszer-ellenőrök, lefoglaltak viszont tíz húskereskedőtől összesen 3,2 tonna helyben, szabálytalanul lefagyasztott, lejárt szavatosságú, illetve romlott sertés-, marha- és csirkehúst. November 20-án megismételték az ellenőrzést: abban az üzletben, ahonnan négy nappal korábban egy tételben több mint két tonna szakszerűtlenül tárolt, s részben már lejárt szavatosságú húst foglaltak le, további 27,4 kiló szabálytalanul fagyasztott húst gyűjtöttek be.

A XIII. kerületi rendőrkapitányság az élelmiszer-ellenőrök munkáját biztosító rendőrök jelentése alapján „rossz minőségű termék forgalomba hozatala„ bűntettének gyanújával a Nagycsibe-Kicsibe Bt., a Czeczei Bt., a Barsi és Társa Kft., a Harangi és Társa Kft., a Birkás Bt., a Röfi Élelmiszer Kft., az Erzsike-Baromfi Kft., a Robihús Kft., a Termál-Pollák Kft. és az R-Zöldség-Hús Kft. képviselői ellen. A kihallgatott gyanúsítottak tagadták, hogy elkövették volna a gyanúsításban megjelölt bűncselekményt.

(Népszabadság)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.