időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Orbán: A lecsúszás költségvetése készül

Magyar Nemzet
2006.12.20. 03:00

Egyszerre kellett magyarnak és karcaginak is lenni – fogalmazott tegnap Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy egyes fideszes képviselők mellett Varga Mihály tartózkodott az egészségügyi reformról szóló szavazáskor. A Fidesz elnöke nem számított arra, hogy az MSZP-n belül szétszavazás lesz a költségvetésről.

Az Info Rádióban a Fidesz elnöke elmondta: Varga Mihály is sokat dolgozott azért, hogy választókerülete kórházát megmentse, ezért a dilemmát csak így oldhatta fel. Orbán fenntartotta véleményét, hogy a kórháztörvény rossz, ami pénzügyi oligarchiák ingatlanspekulációjához vezet.

A Fidesz elnöke nem számított arra, hogy az MSZP-n belül szétszavazás lesz a költségvetésről. Ott, aki a lelkiismeretére hallgat, azt pénzbüntetéssel sújtják – fogalmazott. Szerinte a költségvetés több százezer család számára okoz megélhetési válságot. Ez azt jelenti, hogy a hónap végén nem tudják kifizetni a számlát, nem tudják kiváltani gyógyszereket, a napidíj miatt nem fognak befeküdni a kórházba, nem megy a gyerek egyetemre a tandíj miatt. A hónapról hónapra élés már most is több ezer családot érintett, de a költségvetés miatt már a középosztályból csúsznak le sokan. Európa a szolidaritáson alapuló fejlődési modellt követi, senkit nem hagynak az út szélén. Magyarországon kettészakadás várható.

A Gyurcsány Ferenc parlamenti felszólalásait bojkottáló fideszes kivonulásról Orbán kijelentette: ez nem menekülés, Navracsics Tibor és Semjén Zsolt frakcióvezetők óriási teljesítményt nyújtanak. Egy demokráciában az embereket nem lehet becsapni, vagy aki ezt teszi, azt el lehet számoltatni. Most ez Magyarországon nem így van, de ebbe nem lehet belenyugodni, mert kibírhatatlan, a bojkott tehát a demokráciáért való tiltakozást fejezi ki – mutatott rá Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.