időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Gergényi: Felmentésem politikai döntés volt, tiszteletben tartom

MNO
2007.05.26. 13:44

Gergényi Péter, a hónap végén távozó budapesti rendőr-főkapitány a közszolgálati televízió reggeli műsorában búcsúzott el a fővárosi lakosoktól, a BRFK állományától és a médiától, megköszönve azok támogatását. A miniszterelnök által lemondatott rendőri vezető szerint felmentése politikai döntés volt, amelyet ő tiszteletben tart.

Az utóbbi hetek rendőri botrányai után felmerült a rendőrség belső ellenőrzésének visszaállítása. Ezzel kapcsolatban Gergényi Péter elmondta, hogy a BRFK-ban ez az elmúlt években is működött, sőt megerősítették a munkatársak ellenőrzését.

Gergényi Péter szerint munkatársai most frusztráltak, mert nem tudják, hogy ki lesz a következő főnökük.

Gergényi Péter azt állítja, hogy a rendőrök 99,9 százaléka tisztességes. Szakmai véleménye szerint a rendszerváltás után lazult a rendőrök válogatása, márpedig Gergényi szerint kőkemény személyzeti munka és kőkemény válogatás kell. Persze még így is akadhat 1-2 „pelyva„ – fogalmazott a távozó budapesti rendőr-főkapitány. Hozzátette: nem volt olyan rendőri vezető, aki annyi rendőrt bocsátott volna el, mint ő.

Ismeretes, Gergényi volt azon rendőrtisztek egyike, akik a tavalyi tüntetések szétverését levezényelte. Amikor számon kérték rajta a rendőri azonosítók hiányát, akkor cinikusan azok leeséséről beszélt. A vipera használatát a felvételek ellenére letagadta, a földön fekvő tüntetők megrugdosásáról meg azt mondta, hogy a szaladó rendőrök csak elbotlottak bennük.

(hirado.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.