Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Meghosszabbították F.-Sz. László és társai letartóztatását

Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság F.-Sz. László és hat társa előzetes letartóztatását – közölte a Fővárosi Bíróság. A gyanúsítottakkal szemben a VPOP Központi Bűnüldözési Parancsnokság Kiemelt Ügyek Osztálya csempészet alapos gyanúja miatt indított eljárást.

MNO
2007. 05. 14. 13:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vám- és pénzügyőrség egy hónappal ezelőtt közölte: április 13-án több budapesti vállalkozásnál és egy kiemelten közhasznú alapítványnál tartottak házkutatást. A nyomozás adatai szerint az érintett vállalkozásokat és az alapítványt irányítása alatt tartó elkövetői kör Magyarország európai uniós csatlakozását követően 59 esetben, megközelítőleg 1,4 milliárd forint értékben hozott jogellenesen forgalomba belföldön elsősorban Távol-Keletről származó élelmiszereket.

A vámosok szerint az elkövetők mintegy 8500 tonna élelmiszert – elsősorban konzervet – hoztak be az országba, és azt a látszatot keltették a vámhatóság előtt, mintha az Európai Unión kívülről származó árukat ellenszolgáltatás nélkül az alapítványnak engedték volna át. Így vám- és áfa-mentesen vámkezeltették azokat. Az élelmiszert azonban az alapítvány ténylegesen nem vette át, hanem több magyarországi üzletlánc javára értékesítették azokat. Az ügylettel meg nem fizetett vám, illetve áfa összege a vámosok szerint 1,22 milliárd forint.

A VPOP rendészeti főigazgatója, Bencze József egy április sajtóbeszélgetésen azt mondta: az alapítványi elnök mellett cégvezetők és vámügyintézők a gyanúsítottak. Hangsúlyozta: nem vámosokról, hanem olyan vámügyintézőkről van szó, akik az ügyletekben segítettek.

Az ügyben gyanúsítottként szereplő Földesi-Szabó László, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet elnökeként Mehmet Karcsika hazahozatalával vált ismertté.

Földesi-Szabó László előzetes letartóztatását augusztus 15-ig, hat társának előzetes letartóztatását augusztus 20-ig hosszabbította meg a bíróság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.