Bogácson tartják a harmadik Tiszai halfesztivált

Idén a harcsa a főszereplője Borsod megyei Bogácson harmadik alkalommal megrendezett Tiszai Halfesztiválnak.

MNO
2007. 07. 28. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétnapos, szombat-vasárnap tartó halfesztiválon 1500 literes, embermagasságú óriásbográcsokban főzik a halászlevet, és mintegy hét mázsa hal kerül az asztalra.

A harcsát előételként és főételként is megkóstolhatják a látogatók – közölte az MTI-vel Szepesi Ferenc, a szombat reggel megnyílt rendezvény főszervezője.

„Lesznek harcsaszeletek fokhagymás olajban készítve, de ízletesnek ígérkezik a házi füstölt harcsagerinc is, emellett a halászlé minden formáját elkészítik” – mondta, hozzáfűzve, hogy különleges programot is terveznek, szombat este speciális halvacsora csábítja a vendégeket.

A gasztronómiai programra mintegy ötezer érdeklődőt várnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.