Wekler előbb elismerte, majd letagadta, hogy állami pénzt kapott

Két hét alatt megváltoztatta álláspontját Wekler Ferenc, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács SZDSZ-es elnöke azzal kapcsolatban, hogy a tanácstól családtagjai cégei nyertek pénzt vagy sem. Korábban elismerte, hogy érintett, most viszont tagadja. A szervezetnél írásos önbevallás alapján indult vizsgálat, hogy a döntéshozók közül ki ítélt meg saját magának vagy családtagjainak állami pénzt.

MNO
2007. 07. 16. 18:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wekler Ferenc alig több mint két hét alatt homlokegyenest ellenkezőleg nyilatkozott arról, van-e olyan cége akár neki, akár a családtagjainak, akik pályázaton állami pénzt nyertek volna. A botrány akkor kezdődött, amikor a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén az SZDSZ-es elnök Wekler Ferenc és Dombóvár szocialista polgármestere azzal vádolta meg egymást, hogy magánvállalkozásaik olyan pénzekhez jutottak, amelyeket maga a tanács ítélt oda. Azóta az összes érintettnek írásban kellett nyilatkozniuk arról, hogy az utóbbi három évben nyertek-e valamilyen pályázaton.

Wekler Ferenc elmondta: saját, illetve családi cégei sem nyertek azon a pályázati konstrukción, amit a sajtó fellebbentett. Elmondása szerint semmilyen forráshoz nem jutottak.

A liberális tanácselnök két hete a megyei napilapnak ugyanakkor elismerte, hogy családja egyik cége valóban indult egy pályázaton és nyert is, ezt a tanács ülésén be is jelentette.

Az önkéntes bevallásokat a következő hetekben egy könyvvizsgáló nézi át, aki minden nyilvános cégiratba belenézhet. Így kiderülhet, ki mondott igazat és ki nem. Ezután a tanács tagjai döntik majd el, hogy milyen szankciót hoznak azokkal szemben, akik valótlan adatokat közöltek.

(hirTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.