Aktív honvéd ezredes próbált lépni Garamhegyi ügyében

A  katonai ügyészség folytathatja le az eljárást Garamhegyi Ábel ügyében intézkedni kívánó személlyel kapcsolatos az eljárást, mert a rendőrségre nyomást gyakorló, ezredesi rangban szolgáló férfi jelenleg is aktív honvéd. Ismert: az államtitkárt gyorshajtáson kapták, a titokzatos ezredes pedig telefonon próbálta semlegesíteni az ügyet.

MNO
2007. 10. 15. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg is aktív honvéd ezredes az a férfi, aki egy hete megpróbálta eltussoltatni a rendőrségen Garamhegyi Ábel államtitkár gyorshajtását. Az ügyben ezért a katonai ügyészség folytathatja le a vizsgálatot – mondta a Hír Televíziónak a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. A férfit múlt szerdán felfüggesztették állásából, miután kiderült: a minisztérium főügyeleteseként hatáskörét túllépve próbálta elsimítani az államtitkár gyorshajtási ügyét a rendőrségen.

Telefonhívását azonban rögzítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, azonosították és feljelentést tettek ellene az ügyészségen. Garamhegyi Ábel államtitkár mindvégig úgy nyilatkozott, a főügyeletes rutinból hívta fel a rendőrséget, csak azt akarta megtudni, mi a teendő ilyenkor.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.