Az EU tud a botrányokról

<p>A Európai Bizottság felfüggesztheti azon kifizetéseket, amelyeket súlyos szabálytalanságok öveznek – nyilatkozta lapunknak a testület regionális fejlesztéspolitikai biztosának szóvivője. Eközben kiderült, 121 szabálytalanságot tárt fel az uniós pénzek felhasználását vizsgáló európai csalás elleni hivatal tavaly Magyarországon. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke megerősítette, az uniós források központilag irányított maffiamódszerekkel eltűnnek.</p>

Magyar Nemzet
2007. 10. 10. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság (EB) regionális fejlesztési biztosa tud a magyarországi uniós pénzek felhasználása körüli botrányokról, és ismeri az Állami Számvevőszék (ÁSZ) EU-s támogatásokról szóló jelentését, mely jelentős elmarasztalásoknak is hangot ad – derül ki Danuta Hübner regionális fejlesztéspolitikai EB-biztos hivatalának lapunk brüsszeli tudósítójához eljuttatott nyilatkozatából. A biztos hivatala szerint a magyar hatóságok feladata az uniós pénzek elosztásánál „a szabálytalanságok megelőzése, feltárása, orvoslása, illetve jelentése a bizottságnak”. A biztos szóvivője szerint azonban a magyar hatóságok hivatalos formában nem értesítették őket az utóbbi hetek visszaélésgyanús eseteiről. A bizottság feladata ugyanakkor „meggyőződni arról, hogy a tagországban gördülékenyen működő vezetési és ellenőrzési rendszer működik, és az EU-s alapokat hatékonyan és szabályszerűen használják fel” – tette hozzá.

Szabó Anna–Lovas István

(Részletek a Magyar Nemzet 2007. október 10-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.