időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Fodor: Az SZDSZ mindig a program alapján köt koalíciót

MNO
2007.10.27. 12:41

Az SZDSZ mindig a program alapján köt koalíciót – mondta Fodor Gábor liberális képviselő, környezetvédelmi és vízügyi miniszter szombaton az MTI-nek.

A Szabad Demokraták Szövetségének volt elnökjelöltje nem kívánta érdemben kommentálni Horn Gábor ügyvivő pénteki kijelentéseit, mert elmondása szerint pártja mindig partnere programja alapján kötött koalíciót és eddig a szocialisták elképzelései álltak a legközelebb hozzájuk. Horn Gábor pénteken egy internetes portálnak adott interjújában arról beszélt: az SZDSZ be van szorítva abba a szerepbe, hogy csak az MSZP-vel tud szövetségre lépni.

Megjegyezte: ő viszont úgy gondolja, hogy egy következetes konzervatív párttal az SZDSZ-nek lenne mit keresnie a parlamentben, vagy akár kormányon is. Az SZDSZ ügyvivője azt is el tudná képzelni, hogy egy Orbán Viktor nélküli konzervatív liberális erő az SZDSZ szövetségese legyen. Fodor Gábor az MTI kérdésére, hogy a Fidesszel képesek lennének-e szövetségre lépni, hangsúlyozta: minden olyan párttal együtt tudnak működni, amellyel hasonló a Magyarországról alkotott képük.

A liberálisok volt elnökjelöltje a Fidesz kapcsán kitért arra, hogy minden jó szándék mellett olyan látszatot keltett az Orbán Viktor ellen indított APEH-vizsgálat, mintha azt a kormánykoalíció kezdeményezte volna. Fodor Gábor véleménye szerint szerencsésebb lett volna, ha egyúttal a kormány vezetőinek vagyonosodását is vizsgálnák.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.